Geschiedenis

Door onze rijke geschiedenis van ruim 40 jaar kunnen wij u met onze jarenlange ervaring en vakkundige kennis optimaal bedienen

De oorsprong van Hieselaar

Hieselaar BV is opgericht in 1976 als toeleverancier van precisie plaatwerk. De geleverde kwaliteit van metaalwarenfabriek en poederspuiterij Hieselaar uit Schoonhoven bleef niet onopgemerkt. Waar het bedrijf begon met de productie van koffieapparaten maakten steeds meer gerenommeerde industrieën gebruik van de diensten van Hieselaar. De onderneming groeide daarmee uit tot een allround bedrijf in metaalbewerking.

In 1991 werd het gloednieuwe bedrijfspand betrokken, waar nu in moderne en up-to-date geoutilleerde afdelingen door circa 85 vakmensen deskundig en efficiënt wordt gewerkt aan alle vormen van metaalbewerking. Degelijk, doordacht en tot in de puntjes verzorgd. In 1999 werd er 1800 m² bijgebouwd om het volledig geautomatiseerd Stopa plaatmagazijn en stans- en lasermachines ruimte te bieden. Door hier een nieuw productiebesturingssysteem aan te koppelen voor efficiënte aan- en afvoer van het te verwerken plaatmateriaal creëerde het bedrijf een aanzienlijke vergroting van de capaciteit. Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat Hieselaar vandaag de dag flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid kan garanderen.

In 2016 zijn de disciplines buis- en draadbewerken toegevoegd aan het arsenaal van Hieselaar door de overname van Ouwerkerk B.V. uit Vianen. Deze uitbreiding aan bewerkingen garandeert dat Hieselaar een nog completer product kan aanbieden in een grote verscheidenheid aan markten.